Uitnodiging

Voor iedere wedstrijd krijgen de deelnemers per mail een uitnodiging. Hierin staat vermeld om welke wedstrijd het gaat, waar en wanneer deze plaatsvindt en hoe laat we daar verzamelen, inzwemmen en aanvang van de wedstrijd.

Vervoer

Bij een uitwedstrijd rekenen wij op de hulp van ouders inzake het vervoer van onze deelnemers. Zorg altijd zelf voor vervoer: vraag of een van je ouders zelf kan rijden of regel iets met andere zwemmers, carpoolen dus. Gezien de ervaring van de afgelopen jaren verzamelen we niet meer Bij het LACO Feel Fit Centrum, maar gaat iedereen op eigen gelegenheid naar het wedstrijdbad.

Afmelding

Kun je niet deelnemen aan een wedstrijd dan moet je je schriftelijk of telefonisch afmelden bij de contactpersoon. Wij gaan er natuurlijk vanuit dat je je alleen afmeldt om een belangrijke reden.

De volgende spelregels gelden:

– Houd tijdig rekening met de data van belangrijke wedstrijden zoals de landelijke competitiewedstrijden en/of Limburgse Kampioenschappen

– Geef VOORAF door dat je niet wilt deelnemen ook al heb je een limiet, je wordt dan niet aangemeld bij de wedstrijd voor dat/die nummer(s)

– Meld je tijdig af als er iets tussenkomt. Doe dit uiterlijk één week voor de wedstrijddatum; het liefst per email (zoals vermeld in de uitnodiging)

– Ben je ziek op de wedstrijddag meld je dan alleen telefonisch af (telefoonnummer staat in de uitnodiging)

– Afmelden (=ziekmelden) geldt voor een hele wedstrijd!

– Bij niet verschijnen op de wedstrijd zijn de boetes voor kosten van de zwemmer (minimaal € 11,00).

– Houd er rekening mee dat afmelden voor een estafette nadelig is voor de hele ploeg.

Boetes

Zwemvereniging De Roersoppers is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond die o.a. zorgdraagt voor het wedstrijdzwemmen in Nederland. Wij nemen deel aan diverse zwemcompetities die streng gereglementeerd zijn. Deze regels zijn nodig opdat alle deelnemende verenigingen onder dezelfde omstandigheden kunnen zwemmen.

Indien een vereniging of lid van een vereniging zich niet houdt aan de regels dan volgen er maatregelen. Dit kan een diskwalificaties zijn, evt. met tijdstraf of een geldboete. Heeft een zwemmer zich niet tijdig afgemeld en blijft de baan dus leeg dan volgt er een boete van minimaal €3,00. Deze boetes kunnen oplopen tot wel €25,00 voor het niet verschijnen van een estafetteploeg op nationale kampioenschappen. Met tijdig afmelden worden deze boetes voorkomen.

Kleding

De wedstrijdzwemmers zijn tijdens wedstrijden te herkennen aan de wedstrijdkleding. Alle informatie hierover vind je op de pagina Wedstrijdkleding.