Sinds seizoen 2016-2017 komen ZV de Roersoppers en ZV Patrick bij wedstrijden gezamenlijk uit als Startgemeenschap Patrick-De Roersoppers.

Deze samenwerking is een bundeling van enthousiaste en gepassioneerde sporters met een voorliefde voor de zwemsport. Op het gebied van trainingen, trainers, gebruik van accommodaties en vereniging brede inzet versterken we elkaar richting de toekomst. Het resulteert in een sterk Midden- Limburgs zwemblok waarin plaats is voor jong en oud, prestatief en recreatief om onze sport te beoefenen.

*ZV De Roersoppers en ZV Patrick blijven bestaan als zelfstandige verenigingen

*We delen dezelfde waardes: verbinden van leden, plezier in de sport beleven, ontwikkelen, gezonde leefstijl stimuleren.

De startgemeenschap heeft ca. 130  leden-wedstrijdzwemmers uit beide basisverenigingen Zwemvereniging De Roersoppers en Zwemvereniging Patrick en wordt bestuurd door een beheerscommissie bestaande uit:

Voorzitter:                        Jos Beckers                       ZV  Patrick

Secretaris:                         Marc Wijnands                ZV de Roersoppers

Penningmeester:             Leo Tillmans                     ZV de Roersoppers

Leden van de startgemeenschap zijn in principe alle leden van beide basisverenigingen met een doorlopende startvergunning. Deze leden zijn daarnaast dus tevens lid van de betreffende basisvereniging; wanneer hun startvergunning wordt beëindigd of afgemeld, blijven deze leden lid van hun eigen basisvereniging behoudens algehele afmelding.

Trainingen
De reguliere trainingen per vereniging zijn van toepassing. Voor wat betreft trainingen/tijdstippen/locatie zullen de trainers zelf tijdig naar elk lid voor verdere communicatie zorgen als er wijzigingen zijn. De reguliere trainingstijden per groep vind je hier.