2000

In de Limburgse competitie hebben we de eerste 2 wedstrijden in A-afdeling gezwommen en omdat we hier een 9e plaats behaalden in maart betekende dit voor ons een automatische degradatie naar de B-afdeling en hier hebben we ook 2 wedstrijden in gezwommen.

Onze zwemmers hebben ook aan 5 limietwedstrijden deelgenomen en we hebben deelgenomen aan invitatie-wedstrijden.

De Roersoppers behaalden bij de Annie Palmaers trofee een 2e plaats, bij de Jo Hassig trofee een 4e plaats en bij de Engelen trofee staan we na de eerste wedstrijd nog aan kop.

De Roersoppers waren ook op diverse kampioenschappen vertegenwoordigd. Op de LWK in Maastricht hadden we 47 starts en behaalden 4 zilveren en 1 bronzen medaille.

De medaillewinnaars waren Joep Janssen (2xzilver), Maud Bos en Jeroen Moors (beiden 1xzilver). De estafetteploeg jongens 85 werd 3e op de 4x100m vrije slag.

Op de LKA hadden de Roersoppers 35 starts en behaalden we 6 medailles. 1 Gouden, deze was voor Maud Bos en 3 zilveren en 2 bronzen.

Op de LKB behaalden de Roersoppers 11 medailles, 3 gouden, 4 zilveren en 4 bronzen. De gouden medailles waren hier voor Emmy Slabbers, Annika Visschers en Ralph Arends.

De Speedo-clubmeet levert ons een 3e plaats op. Voor ons eindigen grote verenigingen als Hellas en Mosa.

De laatste kampioenschappen waren de Limburgse sprint en pupillenkampioenschappen in Blerick. Hier moet even vermeld worden dat de estafetteploeg meisjes ‘88: 2e werd en de estafetteploegjongens ‘86: 3e werd. Hiermee behaalden de Roersoppers een mooie 3e plaats in het totaalklassement van Limburg.

Ook hadden we natuurlijk onze eigen Clubkampioenschappen. Hier namen dit jaar weer heel wat zwemmers aan deel. Het traditionele stuivertjes duiken was ook weer terug ingevoerd. De algehele clubkampioenen waren DaniëIle de Boer en Richard Hubers.

De estafetteploeg heren verbrak na 17 jaar het clubrecord op de 4x50m wisselslag. De ploeg bestond uit Richard Hubers, Ralph Braun, Martijn de Lepper en Joep Janssen. De tijd werd verbeterd van 2.02.0 naar 1.59.4.

De jongste wedstrijdzwemmers tellen helemaal mee in het Limburgse zwemwereldje, dit blijkt wel uit het groot aantal deelnemers aan de Kring Speedo Finale. Maar liefst 23 starts waren er voor de Roersoppers. Medailles werden gehaald door: Bas Willard (2x) en Remco de Veen (1x).

De Roersoppers mogen zich nog altijd laten zien op wedstrijden. Het is nog steeds een goede vereniging met leden uit de Roerstreek en steeds meer leden uit andere gemeentes.

Het jaar 2000 openen we met een spectaculaire Nieuwjaarsduik en voor de wedstrijdploeg beginnen dan ook de Limburgse Winterkampioenschappen. Medailles waren er voor: Richard Hubers, Maus Bos, Bas Willard en Patrick Moors.

De tweede wedstrijd om de Van Engelentrofee werd gehouden in Echt en werd wederom gewonnen door de Roersoppers.

De speedo-zwemmers nemen dit jaar deel aan de Speedowedstrijden. Deze tijden tellen mee voor de Nationale Speedodag. De honderd beste zwemmers mogen daar naar toe. Onze vereniging werd vertegenwoordigd door Ilse Schoenmakers en Remco de Veen. Tevens kregen zij een uitnodiging voor een Speedowedstrijd in Leiden.

Voor de wedstrijdgroep werd er een Candy Time Trial gehouden; als je je tijd verbeterde, kreeg je een snicker of mars.

De laatste wedstrijd in de landelijke C-competitie vond plaats in Roermond. Het was erop of eronder. We moesten ons handhaven in deze competitie. Dit is ons gelukt, we zijn op een 47e plaats geëindigd.

Naast de competitie hebben we dit jaar deelgenomen aan de Jo Hassigtrofee. Deze wedstrijd werd in Brunssum gehouden en de Roersoppers eindigden op de 3e plaats.

De Kring Speedofinales die dit jaar op de ongunstige datum van 6 en 7 mei vielen (gelijk met het zomerkamp) leverden voor de 19 zwemmers 3 bronzen medailles op.

Tijdens het pinksterweekend gingen we met de wedstrijdgroep gezellig een weekendje weg. De karavaan vertrok richting Herborn in Duitsland waar we deelnamen aan een internationaal zwemfeest. Of ze blij met ons waren is nog niet duidelijk want de meeste medailles gingen met de Roersoppers mee naar huis. Het waren maar liefst 49 medailles, waarvan 15 goud, 19 zilver en 19 brons.

De wedstrijdploeg gaat in het seizoen 2000-2001 van start in de landelijke C-competitie. Voor het eerst heeft de Kring besloten om geen Limburgse competitie te organiseren.

Ook wordt er met de verenigingen ZV Patrick, Overmaas, SG. Noord-Limburg en RZL gezwommen om de Limburgcup. Aan deze wedstrijden nemen ook recreanten deel. De eerste wedstrijd werd royaal gewonnen door de Roersoppers.

De Speedozwemmers hebben op 30 september tijdens de eerste Speedowedstrijd de nodige medailles vergaard, namelijk 34.

Op 8 oktober werd de eerste competitiewedstrijd gezwommen in Melick, wat ons een 48e plaats opleverde van de 60 deelnemers.

Ook de medaillewedstrijden gaan voor de jongste zwemmers weer van start. Maar liefst 62 deelnemers waren aanwezig.

De Speedo-clubmeet in november leverde ons een 3e plaats op. Voor ons eindigen grote verenigingen als Hellas en Mosa. Deze maand zwommen we wederom een competitiewedstrijd, ditmaal in Weert. In de landelijke tussenstand staan we nu op een 46e plaats.

De Sprint- en pupillenclubkampioenschappen werden in Blerick gehouden. Richard Hubers behaalde hier twee keer een 3e plaats. Tevens behaalde de jongensestafetteploeg jaargang 1989 en later drie keer een tweede plaats en de meisjes 1989 en later behaalden twee keer een tweede plaats.

De clubkampioenschappen van 2000 werden gezwommen op 9 en 10 december. Er waren 94 deelnemers en ongeveer 30 vrijwilligers die ervoor zorgden dat tijdens de wedstrijd alles soepel verliep. De eerste Algeheel clubkampioenen van deze eeuw zijn Ilse Schoenmakers en Richard Hubers.

Op 17 december werd de tweede Speedowedstrijd gehouden. Dit leverde ons 28 medailles op.

Het jaar 2000 werd voor een aantal zwemmers afgesloten door de traditionele Swimmeet. Drie dagen lang hingen zij in het zwembad van Maastricht rond om slechts een enkele maal te mogen starten. Richard presteerde het om een aantal finales te halen. De rest ging mee voor de gezelligheid.

2001

Nadat we het jaar 2001 geopend hadden met een spectaculaire nieuwjaarsduik, begon voor de wedstrijdploeg alweer het serieuze werk, namelijk de Limburgse Winterkampioenschappen. Medailles waren er voor: llse Schoenmakers, Richard Hubers, Daniëlle de Boer en Remco de Veen.

De derde competitiewedstrijd behaalden we een 42e plaats. In de totaalstand staan we dan 46e.

De tweede medaillewedstrijd vond plaats op 20 januari. Helaas leverde dit voor veel zwemmers onnodige diskwalificaties op. Vooral het op de rug aantikken schijnt nogal moeilijk te zijn. Moeten we nu toch achteruitkijkspiegels gaan monteren?

27 januari was de dag van het Brevetzwemmen. 20 zwemmers behaalden het juniorbrevet, 14 zwemmers brevet 1, 4 zwemmers brevet 2, 9 zwemmers brevet 3, 6 zwemmers brevet 4, 2 zwemmers brevet 5 en 4 zwemmers brevet 6.

De derde Speedowedstrijd werd gehouden in Haelen. Hier behaalden we 28 medailles.

In Weert konden de liefhebbers deelnemen aan een limietwedstrijd. Tijdens limietwedstrijden gaat het er voornamelijk om je tijden te verbeteren zodat je een limiet kunt halen voor de Limburgse Kampioenschappen. Sommige zwemmers gaan hier echter voor hun plezier naartoe.

De tweede wedstrijd om de Limburgcup in Echt was weer een overwinning voor de Roersoppers. Na twee wedstrijden staan we meer dan 100 punten voor op Patrick.

De laatste wedstrijd in de landelijke C-competitie vond plaats in Weert. We zijn op een 45e plaats geëindigd.

Op 24 maart vond wederom een limietwedstrijd plaats in Weert. Hier werden echter geen spectaculaire prestaties geleverd door onze zwemmers.

Speedowedstrijd deel 4 bezorgde ons weer de nodige medailles: namelijk 26.

Met Pasen bezochten we Veghel. 17 zwemmers gingen er mee die in totaal 6 ereplaatsen behaalden. Op 7 april moesten we ervoor zorgen dat we niet de Jo Hassigtrofee wonnen. Dit betekent dat je de wedstrijd zou moeten organiseren, wat in ons bad niet mogelijk is met zoveel deelnemers. Gelukkig behaalden we een 2e plaats en kunnen we het komende jaar naar Landgraaf die de wedstrijd wonnen. Eind april gingen we tevergeefs naar Venray. Door een communicatiestoornis bij de organiserende vereniging waren we maar liefst twee uur te vroeg aanwezig. We besloten om af te zien van deelname en huiswaarts te keren.

In mei waren er de Limburgse Kampioenschappen. Onze vereniging werd hier vertegenwoordigd door: Richard Hubers, Joep Janssen, Rianne Theunissen, Ralf Tillmans en Remco de Veen. Eremetaal was slechts weggelegd voor Richard Hubers.

Tijdens het Pinksterweekend gingen we met de wedstrijdgroep gezellig een weekendje weg. De karavaan trok richting Herbom in Duitsland waar we deelnamen aan een internationaal zwemfeest. Of ze dit jaar wederom zo blij met ons waren is nog niet duidelijk, 31 zwemmers namen in totaal 67 medailles mee naar huis.

In juni waren er nog de LKB voor de Roersoppers. Met een eervolle vermelding voor Ralph Braun, die hier nog een medaille behaalde op de 100m schoolslag. Meer medailles werden behaald door Roger Pouls, Joep Janssen en Ralf Tillmans.

Het seizoen werd afgesloten met de Speedofinales in Blerick. Het leverde 4 medailles op.

Vlak voor de grote vakantie organiseerden wij examens voor de verschillende zwemvaardigheidsdiploma’s en het B- en C-diploma.

Einduitslag van de medaillewedstrijden leverde gouden medailles op voor: Svenja, Liko, Cindy, Dennis, Esther, Chesney, Susanne, Jody, Anouk en Lynyrd.

Het seizoen 2001/2002 begint met een trainingskamp voor de Wedstrijd en Speedo groep. De nodige kilometers worden zowel in het water als op de kant afgelegd. Om zo met een goede conditie aan het nieuwe seizoen te beginnen. De wedstrijdploeg zwemt weer in de landelijke C-competitie. We organiseren samen met Patrick en RZL de Limburgcup. Aan deze wedstrijden nemen ook recreanten deel. De Speedozwemmers beginnen het seizoen op 30 september tijdens de eerste Speedowedstrijd in Melick en behalen tezamen maar liefst 39 medailles.

Op 7 oktober vindt de eerste competitiewedstrijd plaats in MeIick, voor het eerst doen we met slechts 2 verenigingen van Limburg mee in de landelijke C-competitie. De Rog was vorig seizoen gedegradeerd en zwemt nu in de districts-wedstrijden. Ondanks alles leverde ons dit een 39e plaats op. Nog nooit hebben wij zo hoog gestaan, maar dit is pas de eerste wedstrijd er volgen er nog 3. Ook de medaillewedstrijden voor de jongste zwemmers gaan weer van start. Maar liefst 55 deelnemers waren de eerste wedstrijd aanwezig.

Op 28 oktober deden we mee aan de Limburgcup in HaeIen.

De Speedo-clubmeet leverde ons in Limburg een 4e plaats op. Voor ons eindigen grote verenigingen als Hellas, Mosa en ZON.

Deze maand zwommen we wederom een competitiewedstrijd, ditmaal in landgraaf. We eindigen ditmaal op een 43e plaats, helaas zakken we een paar plaatsen.

De Sprint- en estafettekampioenschappen werden in Horst gehouden. Richard Hubers en Joep Janssen behaalden beide een 3e plaats. Tevens behaalde de jongensestafetteploeg jaargang 1988 en later een 2de plaats. Jaargang 1990 en later behaalde een 1ste en een 3de plaats. De meisjes 1990 en later behaalden een 2de en een 3e plaats.

Aan de clubkampioenschappen van 2001, die werden gezwommen op 2 en 3 december, namen 85 zwemmers deel. Algeheel clubkampioen dit jaar werden Ilse Schoenmakers en Remco de Veen.

Op 16 december werd de tweede Speedowedstrijd gehouden. Dit Ieverde ons 27 medailles op.

Het jaar 2001 werd wederom afgesloten door de traditionele Swimmeet. Drie dagen lang hingen onze zwemmers in het zwembad van Maastricht om slechts een enkele maal te mogen starten.

2002

Nadat we het jaar 2002 geopend hadden met een spectaculaire Nieuwjaarsduik, begon voor de wedstrijdploeg ook weer het serieuze werk, namelijk de Limburgse Winterkampioenschappen. Maar liefst 26 zwemmer van de Roersoppers mochten meedoen. Medailles waren er voor: llse Schoenmakers, Richard Hubers en Remco de Veen.

De derde competitiewedstrijd was in Melick, deze verliep niet helemaal naar wens. Maar hier praten we liever niet meer over.

In januari werd er ook weer het brevetzwemmen georganiseerd:

– 13 zwemmers behaalden het juniorbrevet;

– 7 zwemmers brevet 1;

– 14 zwemmers brevet 2;

– 5 zwemmers voor brevet 3;

– 12 zwemmers brevet 4 en

– 2 zwemmers brevet 5.

De derde Speedowedstrijd werd gehouden in Haelen. We behaalden 25 medailles.

In februari werd er ook weer een Medaillewedstrijd georganiseerd. 61 deelnemers zwommen respectievelijk de 50m borstcrawl en 25m schoolslag.

De tweede wedstrijd om de Limburgcup werd in Melick gezwommen.

Op 2 maart nemen we met een selectief groepje deel aan de Sprintwedstrijd in echt. 22 deelnemers waren goed voor 69 starts. Het leverde de volgende prestaties op: Tom Verheijden een 3e plaats, Suzanne Cartigny 3e, Patrick Creemers 2 keer een 3e plaats.

De laatste wedstrijd in de landelijke C-Competitie vond plaats in Landgraaf in de totaalstand eindigen we op een 45e plaats.

De 4e Speedowedstrijd werd gezwommen in Roermond. We oogsten weer de nodige medailles, totaal maar liefst 32 stuks.

De 4e medaillewedstrijd wordt gehouden 13 april, helaas hadden we die dag te maken met veel zwemmers die niet komen. En zich helaas niet afmelden. Het is tenslotte toch een kleine moeite even te melden dat je niet kunt. Telefoonnummers genoeg.

Tijdens de Limburgcup konden er voor het laatst nog enkele limieten gehaald worden voor de Limburgse Kampioenschappen. Rianne Slabbers en Bas Willard presteren het om op het laatste moment nog een limiet te halen en zich zeker te stellen van een plaats op de Limburgse A-kampioenschappen. Sanne Slabbers weet onverwachts nog een 1.07 op de 100m vrije slag te zwemmen en verovert ook nog een plaats

Eerst gaan we in mei nog even “Kuren” in Duitsland. Hier vindt de geestelijke voorbereiding plaats voor de Limburgse Kampioenschappen. (Of is het gewoon voor de gezelligheid?)

In Herbom worden weer de nodig medailles behaald maar liefst 56 medailles worden er mee naar huis genomen. Dit kwam goed uit we hadden toch een grote bus bij ons. Helaas liet het mooie weer het dit jaar afweten, dus werd er een tent aangeschaft om te schuilen. Het “Holland paviljoen”.

In juni vinden in 2 weekenden de Limburgse Kampioenschappen plaats. Deelnemers zijn: Richard Hubers, Ralf Tillmans, Joep Janssen, Carlijn Hoogendoorn, Lieke Schmitz, Rianne Theunissen, Rianne Slabbers, Loes Vestjens, Remco de Veen, llse Schoenmakers, Bas Willard, Annika Visschers en Sanne Slabbers.

Tijdens de laatste medaillewedstrijd mochten de deelnemers zelf kiezen welke slagen ze wilden zwemmen. Hier werden toen ook de medailles voor de winnaars uitgereikt.

Het seizoen werd afgesloten met de Speedofinales in Maastricht. Het leverde slechts 1 medaille op en wel voor Patrick Creemers.

In september start het nieuwe zwemseizoen. We zwemmen dit seizoen zoals gebruikelijk in de landelijke C-competitie en de jongste wedstrijdzwemmers nemen deel aan de Speedowedstrijden.

De competitie zwemmen we tegen Nimo, Patrick en de rest van Nederland. Het werd op het einde van het seizoen wel even spannend. Zouden we wel of niet degraderen, gelukkig heeft de hele wedstrijdploeg zich de laatste wedstrijd van hun beste kant laten zien en mogen we volgend seizoen weer in de C-competitie zwemmen.

Daarnaast zijn er een paar “fanatieke” zwemmers die het leuk vinden om heel veel banen achter elkaar te zwemmen, zij hebben dan ook deelgenomen aan de LAC wedstrijden (Lange Afstand Circuit). En zwemmen dan de 800 meter of 1500m vrije slag.

De speedowedstrijden gaan altijd als een speer, zodat de wedstrijdleiding tijdens de wedstrijden al een pauze inlast, anders is de wedstrijd te snel afgelopen. De Roersoppers behalen de nodige medailles en alle beginnende wedstrijdzwemmers (instromers genaamd) laten zien wat ze al allemaal geleerd hebben. Helaas met af en toe een diskwalificatie.

Ook de medaillewedstrijden werden het afgelopen seizoen weer gezwommen. Met als 5e wedstrijd de finale. Alle tijden van alle slagen worden bij elkaar geteld en dat levert per jaargang een kampioen op.

De beste zwemmers van de Roersoppers doen mee aan Limburgse kampioenschappen.

Het seizoen begint met de sprintkampioenschappen. Deelnemers waren: Richard Hubers, Annika Visschers, Rianne Slabbers, Ralf Tillmans, Sanne Slabbers .Tijdens deze wedstrijd worden er ook estafette’s gezwommen door jongere zwemmers. Dit leverde de ploeg met Mirella Grenzenberg, Carlijn Hoogendoom, llse Schoenmakers en Daniëlle de Boer 4x een medaille op. Namelijk 3xbrons en 1xgoud. Ook de jongensploeg wint 3x een medaille, 2xbrons en 1xzilver. De ploeg bestaat uit: Tom Simons, Bas Willard, Patrick Creemers en Yoran Zonneveld.

Ook dit jaar werd wederom afgesloten met de traditionele Swimmeet. Drie dagen lang hingen onze zwemmers in het zwembad van Maastricht om slechts een enkele maal te mogen starten. Hier werden wel een aantal PR’s gezwommen.

2003

Het nieuwe jaar (2003) begint met de Limburgse Winterkampioenschappen. Maar liefst 27 zwemmers namen deel aan deze kampioenschappen. Dit leverde ons de volgende medailles op: 1xzilver voor Suzan Suskens, 2xbrons voor Richard Hubers en 1xbrons voor Ilse Schoenmakers, Patrick Creemers en Daniëlle de Boer. De estafetteploeg jongens behaalde op de 4x100m vrije slag een bronzen medaille.

In februari mogen 2 zwemmers van onze vereniging namens kring Limburg deelnemen aan de Meerkringen ontmoeting in Almelo. Daniëlle de Boer en Patrick Creemers wisten beide die dag een persoonlijk record te zwemmen.

De clubkampioenschappen zijn dit jaar voor het eerst in het midden van het seizoen in plaats van in de drukke maand december. In maart melden zich net geen 100 deelnemers aan de start en wordt het weer een grandioos feest. Natuurlijk ontbreekt het stuivertjes duiken ook niet op het programma. Algeheel clubkampioen dit jaar werden: Ilse Schoenmakers en Patrick Creemers.

Ilse Schoenmakers en Daniëlle de Boer hebben deelgenomen aan de NJK te Emmen.

Ook zijn we dit jaar weer wezen “kuren” in Herborn. Met een geweldig resultaat van 91 medailles, waarvan 26xgoud, 38xzilver en 27x brons en een beker voor de 2e plaats in het verenigingsklassement, keerden we huiswaarts.

En het seizoen eindigt met de Limburgs A-kampioenschappen. De wedstrijd wordt in 2 weekenden gezwommen in het 50m-bad te Kerkrade.

Medailles worden er gewonnen door: Richard Hubers, llse Schoenmakers, Patrick Creemers en Daniëlle de Boer.

Ook dit jaar werd wederom deelgenomen aan de traditionele Swimmeet.

Met een paar kleine, minder leuke incidenten in dit seizoen, kunnen we toch weer terugkijken op een succesvol, gezellig, sportief en zeker intensief 2003.

2004

We zwemmen dit seizoen (2004) de 4 wedstrijden in de Landelijke C-competitie tegen Patrick en ZON. De speedogroep zwemt de 5 wedstrijden tegen Patrick, RZ, ESZET, ROB en RZL.

De C en D groep zwemmen 5 medaillewedstrijden in ons eigen ” Apollobad” in Melick. Het diplomazwemmen krijgt een ander karakter. Peter Schoenmakers verzorgt op vrijdagavond in aparte groepen deze lessen, waardoor het geheel meer gestructureerd verloopt.

De beste zwemmers van de Roersoppers nemen deel aan diverse kampioenschappen. Het begint met de Limburgse sprint- en estafettekampioenschappen. De 7 deelnemers aan de sprintnummers weten helaas geen medailles te behalen. De meisjes van de estafetteploeg behalen 2 medailles: 1 bronzen en 1 zilveren. In het midden van het seizoen zijn de Limburgse Winterkampioenschappen. 15 deelnemers van de Roersoppers verschijnen in Blerick aan de start. Patrick Creemers en Suzan Suskens worden Limburgs Kampioen. In mei zijn de Limburgse A-kampioenschappen. Met maar liefst 17 deelnemers. Patrick Creemers (goud), Remco de Veen (zilver) en Suzanne Cartigny (zilver) zetten deze deelname om in een medaille.

Tijdens het hele seizoen nemen wij als Roersoppers deel aan diverse wedstrijden. Het LAC circuit, de Parelsprintbokaal, limietwedstrijden, de SSP sprintwedstrijd en de traditionele Swimmeet. Eveneens een traditie zijn natuurlijk onze eigen clubkampioenschappen. Met als Algeheel Clubkampioen dit jaar: Daniëlle de Boer en Patrick Creemers.

Daarnaast reizen we voor de 5e keer naar Herborn in Duitsland. Hier behaalden we 50 medailles: 13xgoud; 21xzilver en 16xbrons.

Onze “Masters” nemen dit seizoen weer deel aan wedstrijden. Zij reizen naar Deurne om te laten zien dat zelfs “oudere” Roersoppers nog steeds zeer actief zijn. Onze “oudste” master Charles Bos gaat naar de EK Masters in Italië en de NK Masters in Zuidbroek.

Patrick Creemers krijgt er dit seizoen ook geen genoeg van. Reist hij eerst in januari naar Alphen aan de Rijn, presteert hij het om tijdens de Limburgse A-kampioenschappen maar liefst 3 limieten bij elkaar te zwemmen voor de Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven. Waardoor Theo en Nicole 3 dagen lang de “Tongelreep” in Eindhoven bezetten.

In 2004 sneuvelen er maar liefst 9 clubrecords. Waardoor: Ralf Tillmans, Richard Hubers, Remco de Veen, Patrick Creemers en Chantal Gielens voor eeuwig bij de Roersoppers in de boeken staan.

Het seizoen eindigt met een feestelijke afsluiting door met de hele wedstrijdgroep te gaan eten bij Mac Donalds in Echt. Als dank voor het behalen van de 39ste plaats in de Landelijke C-competitie.

En natuurlijk niet te vergeten het reisje dat 8 zwemmende Roersoppers (Daniëlle de Boer, Ilse Schoenmakers, Suzanne Cartigny, Mirella Grenzenberg, Remco de Veen, Patrick Creemers, Tom Simons en Servaes Engelen) met 2 begeleiders (Corrie en Albert Brugman) maken naar Italië. Niet het harde zwemmen staat hier voorop maar de ervaring die zij daar opdoen.

2005

Ook in dit seizoen (2005) zwemmen we 4 wedstrijden in de Landelijke C competitie tegen Patrick, ZON en HGK en eindigen op een 44ste plaats. De speedogroep zwemt de 5 wedstrijden tegen Patrick, RZ, ESZET, ROB en RZL. De C en D groep zwemmen de 5 medaillewedstrijden in ons eigen” Apollobad” in Melick.

De beste zwemmers van de Roersoppers nemen deel aan diverse kampioenschappen waar medailles te behalen zijn.

Bij de Limburgse sprint- en estafettekampioenschappen winnen we met de estafetteploegen 2 medailles.

Tijdens de Limburgse Winterkampioenschappen, behalen Suzan Suskens, Patrick Creemers en Ilse Schoenmakers medailles.

In mei bij de Limburgse A-kampioenschappen komen Patrick Creemers en Daniëlle de Boer met medailles thuis. Daarnaast neemt Patrick Creemers deel aan de NJK in Vlissingen en Amsterdam.

Natuurlijk zijn er nog meer wedstrijden waar de Roersoppers zich laten zien. Zo zwemmen we de jaarlijkse Swimmeet, de 4-kamp, de Lac-wedstrijden, de SSP sprint en de Jo Hassig trofee, de parel sprintbokaal en de Clubkampioenschappen waar alle zwemmers zich van hun beste kant laten zien. Algeheel clubkampioen dit jaar werden: Svenja Zonneveld en Patrick Creemers. Niet te vergeten is de jaarlijkse reis naar Herborn in Duitsland. Helaas hebben we daar geen wedstrijd gezwommen, door een defect zwembad, toch hebben we er een gezellig/sportief weekend van gemaakt.

In 2005 sneuvelen er maar liefst 11 clubrecords.

2006

In het begin van het jaar 2006 is Nicole nog hoofdtrainer van de vereniging. Ondanks een goed jaarplan, de juiste trainingsopbouw, enz. blijven de prestaties achter. Een aantal zwemmers besluit om de overstap te maken naar een andere vereniging en in de competitie degraderen we. De zwemmers die hard getraind hebben presteren uitstekend op de kampioenschappen. Patrick Creemers wordt 3x2e, Remco de Veen en Joep Suskens worden 3e en Servaes Engelen 4e op de Limburgse WinterKampioenschappen.

Svenja Zonneveld en Patrick Creemers hebben limieten behaald om deel te mogen nemen aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in Dordrecht.

Patrick Creemers en Remco de Veen worden uitgenodigd om namens de Kring deel te nemen aan de Meerkringenontmoeting in Almelo. Willem Jongen, Suzan en Joep Suskens behalen de limieten en nemen deel aan de Limburgse A-kampioenschappen. Terug van weggeweest de Limburgse B-kampioenschappen met als deelnemers van de Roersoppers: Romina Heijligers en Claudia en Dennis Creemers.

De Kring Speedo finales door de Roersoppers vertegenwoordigd werd door Joep Suskens, Jara Wassenberg en Lotte van Haarst.

De Clubkampioenschappen werden ook dit jaar weer gehouden. Algeheel clubkampioen dit jaar werden: Ilse Schoenmakers en Patrick Creemers.

De speedozwemmers hebben tijdens een wedstrijd in Blerick goed gepresteerd. Zij hebben hier maar liefst 13 medailles behaald. Goud door: Joep Suskens (2x), Jill Jansen, Jitse Zonneveld en Lotte van Haarst. Zilver werd er behaald door: Shanna Hintzen en Koen Wijnands (2x). En brons door: Bram Bazelmans, Britte Doensen, Lotte Verstraelen, Rebecca Küpper en Ydwien Vervoort.

Dit jaar zijn we wederom afgereisd naar Herborn alwaar we met de nodige medailles (85 stuks: 42xgoud, 30xzilver, 13xbrons) huiswaarts keerden.

Ook zijn er dit jaar weer 9 clubrecords gezwommen. Ralf Tillmans liet het clubrecord op de 100m vrije slag sneuvelen dat daar door Charles Bos 24 jaar geleden was neergezet !!

2007

Het jaar 2007 begint dan ook niet veelbelovend. Wederom staan we op de degradatielijst in de competitie, ditmaal om te degraderen naar de Districtsklasse 2. Het aantal afmeldingen tijdens een wedstrijd is zeer hoog en de opkomst tijdens de trainingen is ook niet om over naar huis te schrijven.

In maart/april komt het dieptepunt; we nemen afscheid van de trainer van de wedstrijdgroep en Charles en Nicole besluiten de draad weer op te pakken. Natuurlijk krijg je zoiets niet in 2 maanden voor elkaar, maar aan het begin van het nieuwe seizoen worden er duidelijke afspraken gemaakt met zowel zwemmers als trainers. Wat er toe leid dat we het jaar 2007 met succes kunnen afsluiten.

2007 op een rijtje:

– Ralph, Rene, Remco, Tom, Jetty, Dennis en Mathijs versterken vanaf het nieuwe seizoen het trainerscorps.

– Anouk slaagt voor haar trainer A diploma.

– Het aantal leden neemt weer toe, vooral de minioren vinden in de 2e helft van 2007 de weg naar het zwembad in Melick.

– Op de LWK 2007 staan er 8 zwemmers van de Roersoppers aan de start.

– Charles weet de eer van de Roersoppers te redden door tijdens de NK-Masters al zijn starts om te zetten in een medaille! Zowel op de korte baan in Heerenveen als op de lange baan in Eindhoven.

– 71 zwemmers nemen deel aan de clubkampioenschappen, waarvan de Algehele clubkampioenen zijn: Sabine Klesman en Willem Jongen.

– Onze jaarlijkse buitenlandse wedstrijd in Herborn was met een record aantal deelnemers, starts en gewonnen medailles, maar liefst 133: 53xgoud; 42xzilver; 38xbrons en een beker voor de 2e plek in het verenigingsklassement, weer een groot succes. Dit aantal is het hoogste in de afgelopen 8 jaar dat we in Herborn zijn geweest.

– Een andere internationale wedstrijd werd bezocht door Charles Bos. Hij nam deel aan de EK Masters in Slovenië.

– Tijdens de LKA 2007 nemen Joep Suskens, Willem Jongen en Remco de Veen namens de Roersoppers deel. Willem en Joep wisten dit om te zetten in een medaille.

– Een grote groep zwemmers zwemt in 2007 af een zwemdiploma C of ZVH 1.

– Tijdens de LKB van 2007 doen er maar liefst 13 zwemmers van ons mee. Zij zwemmen in totaal 8 medailles bij elkaar.

– Onze jongste Wedstrijdzwemmers worden 4e van Limburg op de Speedo Clubmeet 2007.

– Op de Limburgse Sprint wist Ilse Clevers op de 50m schoolslag een bronzen medaille te behalen. De estafetteploegen hadden het wat moeilijker om zich staande te houden tegen de andere Limburgse ploegen.

– In de Districtscompetitie staan we na 2 wedstrijden die in 2007 gezwommen zijn op een 6e plaats. De overige 3 wedstrijden worden in 2008 gezwommen.

Het valt op dat er heel veel wedstrijden met heel veel persoonlijke records zijn gezwommen. Deze prestatie’s zijn zeker niet te verwaarlozen. Natuurlijk kan ik niet iedere zwemmer bij naam en toenaam noemen. Maar via deze weg kunnen we wel alle zwemmers feliciteren met alle behaalde prestaties in 2007.

2008

Het jaar 2008 begint bij de Roersoppers met de nieuwjaarsduik. Een traditie die we hopelijk nog lang in ere houden. Voor de wedstrijdzwemmers begint het nieuwe jaar met de LWK. Met 13 deelnemers en 4 medailles een groot succes te noemen. Zeker de medaille van onze herenestafetteploeg, deze kostte de coach uiteindelijk een rondje Mac.

Op en 16 en 17 februari zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen. Met 85 deelnemers wordt er gestreden om de medailles in de verschillende leeftijdscategorieën. Algeheel clubkampioen van 2008 worden Ilse Clevers en Rik Jansen.

De competitiewedstrijden worden in 2008 zo goed afgesloten dat wij in april van dit jaar kunnen melden dat we promoveren. Terug naar de Districtsklasse 1.

Het bestuur en de trainers vinden dit een feestje waard. Tijdens een gezellig avondje kegelen vieren wij met alle wedstrijdzwemmers dit feestje.

De speedozwemmers laten zich ook weer van hun beste kant zien en halen heel wat medailles op tijdens de 5 wedstrijden. Als afsluiting van hun seizoen zijn er de speedofinales in Horst. 6 Roersoppers laten zich van hun beste kant zien, waarbij Robbin Vonk een medaille mee naar huis neemt. Hij mag dan ook in juni naar de Landelijke finale in Dordrecht.

Onze jongste zwemmers doen gezamenlijk met zwemvereniging Patrick uit Echt mee aan de swimkickwedstrijden. Een leuke manier om ervaring op te doen met het wedstrijdzwemmen.

Tijdens het pinksterweekend gaan we met de wedstrijdgroep gezellig een weekendje zwemmen in Herborn. Met 24 zwemmers en de nodige begeleiders maken we er een geslaagd uitstapje van. Dit verslag heeft iedereen kunnen lezen in het Soppertje.

De wedstrijdzwemmers sluiten het seizoen af met de Limburgse Kampioenschappen. 8 zwemmers strijden tijdens de LKA in Kerkrade om de eer, waarbij Shanna Hintzen een bronzen medaille weet te veroveren. Tijdens de LKB is er meer succes: 16 zwemmers gaan in Echt van start. Medailles worden er behaald door: Dennis Creemers, Shanna Hintzen, Willem Jongen, Sabine Klesman, Mathijs Meijers en Remco de Veen. In december wordt door de Wedstrijdgroep het jaar 2008 afgesloten met de Limburgse Sprintkampioenschappen. Van de 7 sprinters lukt het Willem Jongen een medaille te winnen. Van de 10 estafettes die wij zwemmen winnen Robbin Vonk, Daan Zenden, Mark Tiemersma en Koen Wijnands een medaille.

Het jaar 2008 zit er weer op. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk uitslagen de revue te laten passeren. Maar ook dit jaar zijn er zoveel wedstrijden, prestaties en belangrijke evenementen geweest dat het haast onmogelijk is iedereen persoonlijk te feliciteren.

We mogen met z’n allen terugkijken op een geslaagd jaar, dankzij alle vrijwilligers, trainers, zwemmers en ouders.

Als ik begin aan het maken van een jaarverslag van 2009 moet ik toch weer even in mijn geheugen graven. Wat is een jaar? Het lijkt allemaal zo lang geleden. Wat zijn er in 2009 voor belangrijke dingen gebeurd die eigenlijk nog niemand weet?

Of zal ik voor jullie toch nog enkele herinneringen opgraven? Hoewel dit eigenlijk overbodig is met een mooie Website, waarop alle uitslagen en belangrijke gebeurtenissen te lezen zijn.

2009

Weten jullie nog dat het jaar 2009 begint met de Limburgse Winterkampioenschappen? Met 10 zwemmers reizen we naar Venray en komen terug met 2 medailles. Brons voor Shanna Hintzen en Zilver voor Willem Jongen.

Op 8 februari organiseren we de jaarlijkse Clubkampioenschappen, voor de 1e keer op 1 dag. Voor de organisatie zeker een succes te noemen. Met 90 deelnemers die bij elkaar maar liefst 173 persoonlijke records zwemmen, is dit een van de grootste wedstrijden die de Roersoppers organiseren. Clubkampioen 2009 werden net als in 2008: Ilse Clevers en Rik Jansen.

Onze minioren en junioren tot 12 jaar nemen in 2009 deel aan de zogenaamde Swimkickwedstrijden. Met de meeste deelnemers (gemiddeld 24 zwemmers per wedstrijd) gaan de we naar deze wedstrijden toe en strijden tegen RZL, Patrick en RZ. Tijdens 4 wedstrijden nemen zij in totaal 48 medailles mee naar huis.

De wedstrijdgroep zwemt in 2009 in de Districtklasse 1 en hierin blijven we ook. Promotie is voor onze vereniging te hoog gegrepen, maar behoud in deze klasse moet zeker haalbaar zijn. Met een grote wedstrijdgroep van bijna 50 zwemmers aangevuld met jong talent uit de speedogroep, zijn de pr’s en clubrecords niet te tellen. Gelukkig worden die keurig geregistreerd door Rianne Slabbers en krijgt iedere zwemmer een prestatiekaart.

In mei zijn de Limburgse Kampioenschappen in het 50 meter bad van Kerkrade. Hiervoor moet je in het seizoen de benodigde limieten halen om te kunnen deelnemen.

Maar 5 deelnemers is dit gelukt en zij behaalden 6 medailles. Joep Suskens won 2x een zilveren medaille, Shanna Hintzen 1 bronzen en Willem Jongen 1x zilver en 2x brons.

Aan het einde van het seizoen, in juni, mogen dan de snelste zwemmers van Limburg die net geen limiet hebben voor de LKA naar de zogenaamde B-Kampioenschappen. 17 zwemmers van de Roersoppers zwommen in Sittard om een medaille. Brons was er voor Stefanie Cox, Lotte van Haarst, Shanna Hintzen en Joep Suskens, Zilver voor Mathijs Meijers en Willem Jongen nam 2x goud mee naar huis.

De speedozwemmers laten zich ook weer van hun beste kant zien en halen heel wat medailles op tijdens de 5 wedstrijden. Als afsluiting van hun seizoen zijn er de speedofinales in Brunssum. 9 Roersoppers laten zich van hun beste kant zien, waarbij Robbin Vonk en Koen Wijnands medailles mee naar huis nemen. Helaas zijn de tijden niet voldoende om te mogen deelnemen aan de Landelijke finale in Dordrecht.

Het hele jaar oefenen er Roersoppers op vrijdagavond om een zwemvaardigheidsdiploma. Peter en Paula hebben dan ook het afgelopen jaar heel wat trotse zwemmers voorzien van een mooi diploma.

Het jaar 2009 zit er weer op. Ook dit jaar waren er weer zoveel wedstrijden, prestaties en belangrijke evenementen dat het haast onmogelijk is iedereen persoonlijk te feliciteren. Iedere wedstrijd- speedozwemmer kan op uitnodiging inschrijven en kiezen wat hij of zij graag zwemt. Uitschieters zijn de SSP sprint in Echt, limietwedstrijd in het 50 meterbad van Pieter van de Hoogeband in Eindhoven en natuurlijk de buitenlandse wedstrijd in Herborn. Daarnaast zijn er nog een paar fanatieke zwemmers die het jaar afsluiten in Maastricht tijdens de Swimmeet. Remco de Veen was deze dagen in topvorm (dankzij zijn superpak) en zwom het ene clubrecord na het andere.

Iedereen mag dan ook terugkijken op een geslaagd jaar, dankzij alle vrijwilligers, trainers, zwemmers en de hulp van ouders kan een vereniging als de Roersoppers bestaan.