Op de Limburgse Winterkampioenschappen behaalden we 2xzilver. Daar de Limburgse A-kampioenschappen werden verzwommen in een 50m bad zijn wij met de zwemmers gaan trainen bij onze zustervereniging Eszet die een 50m bad rijk zijn. We behaalden 1xgoud. Van de Limburgse B-kampioenschappen kwamen we met 2xgoud en 3xbrons terug.

In Roermond bij Oolderhuuske werd voor de 2e keer een Langebaanwedstrijd en prestatietocht georganiseerd. Van de Roersoppers deden 4 zwemmers mee met de wedstrijd en 4 met de prestatietocht.

Samen met Eszet hebben we een trainingstweekamp gezwommen en wel op de 400m. Dit was een geslaagde wedstrijd.

Bij de Hazelaarstrofee behaalden onze zwemmers een 2e plaats, dit was een combinatie-wedstrijd van N.S.V.H. en S.V.H.

Ook deden we wederom mee aan een Internationale wedstrijd. RZ had nl. de Schotten op bezoek, vandaar dat er werd gevraagd of wij een wedstrijd wilden organiseren in Melick. RZ deed ditzelfde in Roermond. De zwemmers vonden het een geslaagde wedstrijd, het meeste imponeerde hen dat de Schotten allemaal hetzelfde outfit droegen. (ditzelfde hebben onze zwemmers en trainers nu ook).

De clubkampioenschappen verliepen snel en zeer goed. Het was weer een groot feest.

De Sybert van Keeken trofee mocht na een fel gestreden strijd in Melick blijven.

De startvergunninghouders zwommen in 1989 8 clubrecords, en op de ranglijsten van de snelste 10 van Limburg staat 16 keer de naam van De Roersoppers vermeld. GRANDIOOS.

De N.S.V.H. hadden ook verschillende wedstrijden:
Bij de Limburgse D-competitie was onze recreanten groep erg goed vertegenwoordigd. Hier werden erg veel en erg vaak PR’s gezwommen, wat een totaalresultaat opleverde van een 7e plaats. Bij de Leudaltrofee behaalden we een eervolle 2e plaats.

De medaillewedstrijd werd onder regenachtige omstandigheden georganiseerd door R.O.B. Reuver. Alle zwemmers kwamen terug met een medaille of een oorkonde.

De Roerdompwisselbeker zijn in totaal 5 wedstrijden en hier behaalden we slechts een laatste plaats.

In november vierde men het 150-jarig bestaan van Belgisch-Nederlands Limburg. Dit werd gevierd in de vorm van een wedstrijd in Hasselt voor N.S.V.H. Hier waren wij ook met enkele zwemmertjes aanwezig.

Tenslotte zwommen de N.S.V.H. in dit jaar 18 clubrecords.

1990

In 1990 staan de Roersoppers in de competitie op een zeer goede plaats.

De afgelopen periode hebben een groot aantal van onze zwemmers en zwemsters op diverse plaatsen in Limburg deelgenomen aan verschillende wedstrijden. Hier werden weer de nodige clubrecorden scherper gesteld.

Aan de landelijke speedo-revanche wedstrijden mocht Maud Bos deelnemen en zette hier prima resultaten neer. Tussen de snelste meisjes van haar leeftijd uit heel Nederland zwom zij een mooie 5e plaats op de 100m schoolslag.

Na enkele jaren geen vertegenwoordiger(s) te hebben gehad in een Limburgse ploeg hebben 3 van onze leden het dit jaar gepresteerd zich in de selectieploeg te zwemmen.

Op 14 oktober verdedigen Maud Bos, Iloy Goosen en Daniël Brugman de Limburgse kleuren in Terneuzen, waar de drie-kringen ontmoeting plaatsvindt tussen Noord Brabant, Zeeland en Limburg.

De Clubkampioenschappen waren dit jaar op 8 en 9 december. Algeheel clubkampioen werden Maud Bos en Iloy Goossen.

De allerlaatste wedstrijd van het afgelopen jaar was zeer succesvol, want daar werd onze ploeg Limburgs Estafettekampioen.

Het Kampioenschap en de promotie naar de 1e Klasse was het hoogtepunt van 1991. Reden, vond het bestuur, om deze ploeg een trainingsweekend aan te bieden in Swalmen.

Dat dit weekend ons geen windeieren heeft gelegd blijkt wel uit het resultaat en de samenhorigheid van ploeg en trainers. Momenteel staat de ploeg op een verdienstelijke 12de plaats van 25 plaatsen die er te vergaren zijn. Een uitstekend resultaat dus.

1991

In januari waren weer de Limburgse-Winterkampioenschappen die ons 2xgoud, 5xzilver en 3xbrons opleverde.

In maart mocht Maud Bos deel nemen aan de Speedo-revanche wedstrijden te Leiden, ze mocht hier 4x aan de start verschijnen.

In dezelfde maand deed de ploeg mee om de Jo-Hassigtrofee, hieraan deden 11 verenigingen mee. De Roersoppers behaalde hier een 2e plaats achter De Rog uit Weert.

Op de Limburgse A kampioenschappen mochten we 19 maal aan de start komen, dit resulteerde in 5xzilver en 3xbrons, de overige starts waren allemaal goed voor een tijdsverbetering.

De Limburgse B-kampioenschappen waren goed voor 2xgoud, 1xzilver en 3xbrons hier hadden we 24 starts.

In Reuver werd weer de traditionele medaille-wedstrijd gehouden. Hier behaalden we 10xgoud, 7xzilver en 8xbrons.

In juni werd in het Friese Drachten de Speedo finales gehouden, door zich 4 maal bij de snelste 16 zwemsters van Nederland te plaatsen mocht Maud Bos hier starten.

In Maastricht werd in november weer gezwommen om de Maasschaal, we behaalden hier een 2e plaats en maar liefst 21 medailles. Op deze wedstrijd was het Belgische Geel aanwezig, die ons meteen uitnodigde voor een wedstrijd in april.

De Clubkampioenschappen waren weer zoals altijd een spektakel. De zondagmiddag werd druk bezocht door ouders, opa’s en oma’s die allemaal graag de prestaties van de zwemmers wilden zien. Iloy Goossen en Maud Bos werden de algehele clubkampioenen 1991.

Onze S.V.H. hebben op maar liefst 24 wedstrijden van zich doen spreken.

In de eerste reeks Speedo wedstrijden die nog in 1991 gezwommen werden behaalden we 9 nationale plaatsen bij de snelste 12 zwemmers van Nederland. Goed voor die plaatsen zijn Gaby Braun 1, Wieke Bos 3, Maud Bos 5.

De N.S.V.H. haalden maar liefst 3 wisselbekers naar het Melickse-land. Ze wisten de Limburger cup, de Leudal trofee en de Benderstrofee in de wacht te slepen.

Verder hadden ze nog een competitie die bestond uit 4 wedstrijden en waarbij zij in totaal een 2e plaats behaalden achter de zwemclub uit Wessem.

1992

In 1992 bedroeg het aantal wedstrijden 36, hiervan waren 8 speedowedstrijden en voor de landelijke competitie waren het er 6.

Nadat we een aantal jaren geleden waren gestopt met de Limburgse competitie hebben we dit jaar de draad weer opgepakt en 2 wedstrijden reeds gezwommen. De resterende wedstrijden zijn als volgt.

De Limburgse winterkampioenschappen te Weert. Hier hadden we 53 starts, resultaat 6xgoud, 4xzilver, 3xbrons. Op deze wedstrijd kreeg Wieke Bos de “Aanmoedigingsbeker” voor de beste prestatie van de jongere zwemmers. Deze werd aangeboden door de wethouder van de gemeente Weert.

Voor de speedo-revanche in Leiden hadden we 8 starts (Maud Bos 5x, Wieke Bos 3x, Gaby Braun 1x). Resultaat Maud zilver en brons, Gaby brons.

In maart in Echt de Hazelaarsbokaal met 5xgoud, 7xzilver en 4xbrons.

Op 21 maart wonnen we in Weert de Jo Hassigtrofee.

In april behaalden we 7 medailles op de Math van Lijftrofee.

Het Belgische Geel nodigde ons uit voor een wedstrijd waarop we 31 medailles wisten te halen. Echter een ding moet hierbij vermeld worden, de supporters moesten entreegeld betalen, dit was 125 franc oftewel fl. 6,50 en de tribune was een mooie steigerplank.

Op 3 mei veroverden we de Leudaltrofee en 22 medailles.

Op de Limburgse Zomerkampioenschappen hadden we op de A 31 starts en maar liefst 9xgoud, 5xzilver en 4xbrons. Op de B ook 31 starts en 4xgoud, 1xzilver en 2xbrons.

De Speedofinales in Drachten leverden ons 2 zilveren medailles op voor Maud Bos op de schoolslag en Wieke Bos op de rugslag. Aanwezig waren we hier met 3 zwemmers: de zusjes Bos en Gaby Braun; ze waren goed voor 11 starts.

19 en 20 September was in Mühlheim een Landenwedstrijd waarbij Maud Bos voor de Limburgse A-ploeg mocht uitkomen.

Ditzelfde weekend was in Almelo de Open Nederlandse Masterkampioenschappen voor zwemmers ouder dan 25 jaar. Arno Schrauwen en Charles Bos waren hier degelijk aanwezig. Charles behaalde hier 3 Ned.Titels waarvan 2 in een Ned.Record en 1-2e plaats. Arno behaalde hier zeer respectabele 4e, 5e en 2-11e plaatsen.

Op 3 oktober was er Sponsor zwemmen in het Apollobad, er waren 78 deelnemers en een geweldige opbrengst van fl. 2.300,00.

5 en 7 Oktober waren er wedstrijden op internationaal gebied. Namelijk met het Schotse St.Thomas. We behaalden hier op beide wedstrijden een 2e plaats achter St.Thomas.

Op 5 en 6 december was de weg naar Blerick. De pupillen kampioenschappen stonden op het programma. Ondanks 2 diskwalificaties behaalden we toch weer de titel.

De Clubkampioenschappen waren dit jaar verdeeld over 2 weekenden nl. 28 november en 13 december; wederom een groot spektakel. Algeheel Clubkampioen werd bij de dames Wieke Bos en bij de heren Iloy Goossen.

Het weekend van 19 en 20 december zwommen enkele zwemmers van de Roersoppers in Uden. Hier behaalden ze 2x1e, 3x2e en 2x3e plaats.

De laatste wedstrijd was op 2e Kerstdag in Leiden hier waren 5 Roersoppers aanwezig en behaalden we 2xzilver en 1xbrons. Dit was dus het overvolle programma van onze wedstrijdzwemmers, die ondanks soms wel 2 wedstrijden in een weekend paraat waren en zelden verstek lieten gaan.Dank daarom aan alle zwemmers en trainers voor hun inzet en geweldige resultaten.Een zwemmer is niks zonder trainer maar een trainer is ook niks zonder een zwemmer. Ben dus heel zuinig op beiden.Onze wedstrijdploeg heeft in 1993 weer de nodige kilometers gemaakt in het water en op de weg. Zij deden mee aan maar liefst 34 wedstrijden. Hoogtepunten dit jaar waren de promotie in de Limburgse competitie van de C afdeling naar de B afdeling en de 4e plaats in de Landelijke Competitie.

1993

Limiet-wedstrijden hadden we er 5, Invitatie-wedstrijden 4 waarvan een in Leiden bij Zwemvereniging LZ 1886. Hier mochten de snelste 12 zwemmers zwemmen van de eerste Speedo-wedstrijden. Ruud Bindels, Joep Janssen, Gaby Braun en Wieke Bos behoorden hier ook bij. Wieke behaalde hier een zilveren plak op de 200m wisselslag meisjes geboren in 1982.

Op de Limburgse-kampioenschappen behaalden we ook weer eremetaal.

De Winterkampioenschappen in Blerick was goed voor 36 starts, 7x behaalden we een titel Ruud Bindels (lx) Maud en Wieke Bos (beide 3x). Zilver voor Maud Bos (lx). Brons voor Sjors Smeets, Iloy Goossen, Joep Janssen en Wieke Bos.

De Zomer-kampioenschappen in Maastricht leverderden ons ook medailles op en wel de volgende 2xgoud (Maud en Wieke Bos) 6xzilver (Joep Janssen, Iloy Goossen, Ruud Bindels, Ralph Braun, Maud Bos) 4xbrons (Colin Heemels, Wieke Bos, Joep Janssen).

De B-kampioenschappen was goed voor 4xzilver (Ester Vlot, Eefje Smeets, Ilona Beckers, Jeroen Meuleners en 5xbrons (Kim Janssen, Janine Küppers, Robin van Birgelen, Ralph Arends en Martijn de Lepper).

Op de Nederlandse Karnpioenschappen hadden we een zwemster. Maud Bos had voor de NWK te Dordrecht 5 starts en voor de Nationale in Amersfoort ook 5 starts. In Dordrecht behaalde zij een bronzen medaille op de 100m schoolslag meisjes 1980.

Op de Speedo-finales in Alkmaar hadden we 4 zwemmers, Ruud Bindels, Joep Janssen en Gaby Braun elk met 1 start en Wieke Bos met 7 starts. Plaatsing voor deze finales krijgt men wanneer je je plaatst bij de beste 18 zwemmers van de 2e Speedo ronde in je eigen jaargang. Eremetaal was er niet voor onze zwemmers maar deelnemen vonden zij al geweldig.

Op de Limburgse Sprintkampioenschappen behaalden we ook 2 titels namelijk Maud Bos op de 50m vrije slag en 50m vlinderslag, brons was er voor Iloy Goossen op de 100m vrije slag en op de 50m vlinderslag, Maud haalde nog brons op de 50m schoolslag.

Een ploeg van ongeveer 8 zwemmers deed dit jaar ook mee aan de KLM swimmeet te Maastricht, 3 dagen om 07.30 uur vertrekken en ‘s avonds om 21.00 uur terug weerhield hun niet van deelname. Finale plaatsen werden er wel gehaald maar geen medailles.

De traditionele Clubkampioenschappen was ook weer af. Algeheel Clubkampioen werden Iloy Goossen en Wieke Bos.

Onze enige Internationale wedstrijd vond plaats op zo’ n 650 kilometer van Melick. Met bijna de gehele wedstrijdploeg deden we mee aan deze wedstrijd in het voormalige Oostduitse plaats¬je Plauen. Hier werden de nodige 50 m tijden verbeterd door de zwemmers.

Het aantal wedstrijden van de wedstrijdploeg bedroeg in 1994 28 stuks. Dit waren 8 Speedo-jaargangwedstrijden, 6 Landelijke-competities, 4 Limburgse-competities, Limburgse-winterkampioenschappen, Limburgse zomer A en B, Pupillenclubkampioenschappen, Limburgse Sprint Speedo-finales, KLM Swimmeet, 3 Kamp en limietwedstrijden in Melick, Haelen en Weert, Paaswedstrijden in Veghel en de Speedojaargangwedstrijden in Leiden.

1994

In januari waren in Horst de Winterkampioenschappen hier hadden we maar liefst 55 starts, we behaalden 3xgoud, 5xzilver en 5xbrons.

Februari bracht ons naar Leiden, hier waren de winter-speedowedstrijden Wieke Bos behaalde hier 2xzilver, werd 12e op de vrije slag en Joep Janssen haalde ook een 12e plaats op de rugslag.

In april hadden we 2e Paasdag een wedstrijd in Veghel hier behaalden we ook weer veel eremetaal.

Mei is in Limburg de maand om de Limburgse titels te verdelen. We hadden maar liefst 13 deelnemers met 40 starts op de LKA. In het medailleklassement kwamen we op een mooie 9e plaats van de 24 verenigingen. De medaille winnaars waren Wieke en Maud Bos, Sander Verlinden, Iloy Goossen en Cristiaan van Alst.

Op de Limburgse B hadden we 39 starts en met 30 deelnemers: de grootste ploeg van Limburg! Eremetaal was er voor Ellen Schmitz, Eefje Smeets, Kim Janssen, Janine Küppers, Monique Driessen, Paul Bindels, Jeroen Meuleners, Sander Verlinden en Ralph Braun. In het medailleklassement bekleedden we de 11e plaats.

Op de speedofinales in Den Haag verscheen dit jaar alleen Wieke Bos aan de start, zij behaalde als eerste Roersopper een Nederlandse titel en wel op de 200m wisselslag, tevens behaalden ze nog een zilveren medaille op de vlinderslag en de rugslag. Deze prestaties leverden haar een plaats op bij de Nederlandse jeugdselectie.

Na de zomer pauze was de 1e wedstrijd 25 september in Zwolle voor onze masterzwemmers. Hier waren we met 6 deelnemers en behaalden flink wat eremetaal Charles Bos 4xgoud, Peter Schoenmaker 3xzilver, Hans Verlinden 2xgoud, Karin Bos 1xzilver en 1xbrons, Marco Moers 1xbrons, de toch ook goed zwemmende Arno Schrauwen viel helaas niet in de medailles.

26 en 27 november waren de Limburgse pupillenclubkampioenschappen en de Sprint.

De jongens onder 10 jaar behaalden hier de Limburgse titel, Maud Bos behaalde hier 3 limieten voor de Nederlandse Sprint in februari 1995 te Emmen.

De wedstrijdploeg heeft bewezen dat ze heel wat in hun mars hadden want ze presteerden het om te promoveren naar de landelijke C-competitie en of dat nog niet genoeg was, promoveerden ze ook nog naar de Limburgse A-competitie.

De eerste twee wedstrijden in de Landelijke C-competitie zijn goed verlopen en handhaving in deze competitie staat al vast want we klasseerden ons ruim boven de degradatiestreep.

Tijdens de eerste 4 Speedo-voorronden zwommen enkele jeugdige leden zich bij de snelste 20 van Nederland. Sander Verlinden behaalde 3 klasseringen, verrassend waren de klasseringen van Richard Hubers en Marja Driessen.

1995

1995: Jubileumjaar van de Roersoppers

Het aantal wedstrijden van de SVH bedroeg in dit voor de vereniging bijzondere jaar ruim 40. Buiten de gebruikelijke competitie-wedstrijden, speedo-jaargangwedstrijden, kampioen-schappen waren er veel invitatie en limietwedstrijden. Op landelijk-niveau deden we ook weer van ons spreken.

De Limburgse-winterkampioenschappen te Blerick. De 53 starts leverden de mooie score van 6xgoud, 4xzilver en 5xbrons op.

De Nederlandse Winterkampioenschappen te Leiden. Wieke Bos behaalde hier 3xzilver. Joep Janssen werd 6e op de 100 m rugslag.

De Nederlandse spintkampioenschappen te Emmen, Maud Bos had 3 starts en belandde in de middenmoot.

Tijdens de Speedo-revanchewedstrijden in Leiden, startte Sander Verlinden 3x, Richard Hubers en Marja Driessen beide lx. Er werden geen medailles mee naar huis genomen, maar het was een hele ervaring voor deze jonge leden om zich eens met de Nederlandse top te meten.

In maart en april werden enkele competitiewedstrijden gezwommen, waar alle startvergunninghouders konden laten zien of de trainingen effect opleverden. Dat dit zo is blijkt wel uit het verbeteren van vele persoonlijke records.

In mei werden de Limburgse A kampioenschappen te Kerkrade gehouden. Hier behaalden we maar liefst 31 medailles en andere goede klasseringen: 16xgoud, 5xzilver en 10xbrons. Opmerkelijk waren hier de 10 Limburgse titels voor Wieke Bos, gehaald uit evenzoveel individuele starts. Sander Verlinden behaalde 4 Limburgse titels, Maud Bos en Martijn de Lepper beide 1.

In juni werden Selectie-wedstrijden gehouden voor de EJOD te Almelo, Martijn de Lepper en Wieke Bos namen hieraan deel, echter zonder succes.

Limburgse B kampioenschappen te Heer, hier behaalden we 3xgoud, 3xzilver en 3xbrons.

Joep Janssen had op de Ned. Kampioenschappen te Amersfoort 2 starts. Op de 100m rugslag werd hij 7e en op de 200m rugslag 9e. Zeker geen slechte resultaten.

In het verre Groningen moest Sander Verlinden 4x aan de start verschijnen op de Ned. Speedo-finales. Hij werd hier resp. 5e/6e/6e en 10e. Een heel mooi resultaat.

September Jubileummaand

16 september waren ‘s morgens de wedstrijden voor NSVH ‘s middags voor de SVH. Beide keren werd er door de ROERSOPPERS gewonnen.

Ned. Masters in Sittard. We hadden maar liefst 7 deelnemers en 25 starts. Charles Bos behaalde 2 Ned.titels Arno Schrauwen behaalde 1 titel en verder waren er maar liefst 7 zilveren en 14 bronzen medailles.

Oktober: Tijdens het trainingskamp te Greiz hadden we een wedstrijd tegen de plaatselijke zwemvereniging. Ondanks de vermoeidheid presteerden we goed.

November: Het jaarlijkse festijn DE CLUBKAMPIOENSCHAPPEN.

Er was weer felle strijd om de ereplaatsen, waarbij hier en daar leuke verrassingen uit de bus kwamen. Na enkele jaren van afwezigheid zijn de estafettes weer in ere hersteld en kunnen de verschillende gemeentes elkaar weer laten zien wie de sterkste zwemmers heeft. Algeheel Clubkampioen werden dit jaar Maud Bos en Joep Janssen. Proficiat.

En dan tenslotte december: Op 2 en 3 december jongstleden waren de Roersoppers present in Blerick om deel te nemen aan de Limburgse Sprint- en pupillenclubkampioenschappen.

Gezien de resultaten van de laatste wedstrijden waren de zwemmers en coaches vol vertrouwen aan dit weekeinde begonnen, wat dan ook resulteerde in het Limburgs kampioenschap voor de jongens onder 11 jaar, (waarmee ze hun titel van 1994 met succes hebben verdedigd) en het Limburgs kampioenschap voor de GEHELE ZWEMPLOEG. Vooral die laatste titel was onverwacht, hetgeen wel bleek uit het feit dat sommige van onze zwemmers al naar huis waren toen de beker werd uitgereikt en de winnaarsfoto gemaakt moest worden. Tevens moesten ze ook missen hoe Charles en Hans met kleren en al in het water werden gegooid. Jongelui jullie hebben Limburg laten zien wie op dit moment de beste ploeg is.

In de Landelijke competitie behaalden we in de C-afdeling een mooie 43e plaats en er zit zeker nog verbetering in.

Na de eerste 4 speedo-wedstrijden hebben we weer enkele zwemmertjes van De Roersoppers bij de 20 snelsten van Nederland in hun leeftijd. Dit zijn: Sander Verlinden 10e op 200m wisselslag, 5e op 400m vrijeslag, 6e op 100m rugslag, 4e op 100m vlinderslag, 5e op 100m vrijeslag. Richard Hubers 12e op 100m rugslag en 1e op 100m vlinderslag. Tenslotte Marja Driessen 20e op 100m vlinderslag.

Dit was weer een overzicht van een overvol wedstrijdjaar.

1996

Ook in 1996 hebben onze startvergunninghouders weer aan diverse wedstrijden deelgenomen. De landelijke C-competitie was uiteraard weer heel belangrijk, na 6 wedstrijden belanden we op een eervolle 33e plaats. In de Limburgse A-competitie konden we ons helaas niet handhaven en degradeerden we naar de B afdeling.

In januari waren de LWK, we hadden maar liefst 56 starts en we behaalden 4xgoud, 6xzilver en 11xbrons.

Op de NWK junioren zwom Joep Janssen zich naar een mooie 10e plaats op de 100m rugslag. In Leiden waren wederom wedstrijden voor de snelste 16 zwemmers van de Speedovoorrondes, hiervoor werden 3 zwemmers uitgenodigd die thuiskwamen met 1xgoud en 1xbrons.

Op de Limburgse A-kampioenschappen te Kerkrade waren we goed voor 46 starts en deze werden maar liefst 30x omgezet in eremetaal. Onze zwemmers behaalden 14x de Limburgse titel, 9xzilver en 7xbrons.

In Maastricht werd dit jaar de Limburgse B-kampioenschappen gehouden, hier verschenen we 36 keer aan de start en behaalden we 3xgoud, 1xzilver en 2xbrons.

Op de Speedo-finales te Den Haag zwom Jeroen Moors op een verrassende wijze naar een bronzen medaille op de 100m rugslag, op de 100m vlinderslag zwom Richard Hubers zich naar een mooie 4e plaatse.

Ralph Braun zwom op de Nationale Kampioenschappen senioren de 50m schoolslag en behaalde er een 38e plaats. Een leuke bijkomstigheid van deze wedstrijd was dat het tevens de selectiewedstrijden waren voor de Olympische Spelen van Atlanta.

Op de Nationale Kampioenschappen voor Junioren was Joep Janssen vertegenwoordigd met maar liefst 3 starts. Op de 100m rugslag werd hij 10e, 200m rugslag 15e en op de 100m vrijeslag 21e.

In september was weer de beurt aan de Masters, maar liefst 8 zwemmers namen deel aan de Open-Nederlandse Masterkampioenschappen te Ysselstein, om 22.00 uur waren ze weer terug in Roerdalen met maar liefst 10 individuele en 2 estafette medailles. Charles Bos werd 2x Nederlands Kampioen verder behaalden ze 3xzilver en 5xbrons. In de estafette was 1xzilver en 1xbrons voor de Roersoppers.

In oktober hadden we een Internationale 3-kamp met Greiz en Eszet.

Op de pupillenclub- en sprintkampioenschappen te Maastricht hadden we 12 starts en behaalden we 1xgoud, 2xzilver en 1xbrons.

In december, tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen werd maar weer eens bewezen wat een groot aantal nieuwe “jonge” leden er zwemt bij de Roersoppers. De nodige persoonlijke records werden gezwommen. Algeheel clubkampioen werden dit jaar Loes Vestjens en Richard Hubers.

Tussen Kerst en nieuwjaar vindt er in Maastricht verspreid over 3 dagen de Internationale Friendship Swimmeet plaats, dit keer deden er weer verschillende zwemmers van ons mee, ’s morgens werd er om 07.00 uur vertrokken en om 21.00 uur was men weer thuis.

Invitatie-wedstrijden hadden we dit jaar ook weer, we gingen naar Geel (België), Veghel Paaswedstrijd, Sittard Jo Hassigtrofee, Roermond Geert-Vossentrofee en 2 limietwedstrijden in Venlo en Roermond.

De Roersoppers organiseerden in eigen bad 7 wedstrijden.

Dit jaar werden er ook nog een paar clubrecords verbroken.

In de kring D-competitie behaalde de NSVH dit jaar een 4e plaats (van de 17 verenigingen) Naast de D-competitie hebben we deelgenomen aan 4 medaille-wedstrijden, de zogenaamde “ALL MEDAL GAMES”.

1997

In 1997 hebben de startvergunninghouders van De Roersoppers deelgenomen aan niet minder dan 35 wedstrijden. Bijna de helft hiervan zwommen zij in teamverband in verschillende competities, wat voor onze vereniging toch de belangrijkste wedstrijden zijn.

6 wedstrijden vonden plaats in de Landelijke Verenigingscompetitie, waarin wij in de C-afdeling uitkomen. We eindigden op de 44e plaats, voldoende om ons te handhaven in deze afdeling, maar 11 plaatsen lager dan in 1996.

In de Limburgse B-competitie eindigde onze wedstrijdploeg na 4 ontmoetingen op de 3e plaats, waardoor er net geen promotie was naar de hoogste afdeling.

Ook de jongste startvergunninghouders zwemmen een teamwedstrijd, de zgn SPEEDO CLUB MEET. Dat wij al jaren over goede jeugdige zwemmers beschikken werd hier bewezen door als 4e Limburgse vereniging te eindigen, achter grote verenigingen als Hellas/KZ uit Sittard, Mosa Regio uit Venlo en ZON/S&S uit Hoensbroek.

Natuurlijk waren we ook in 1997 op diverse kampioenschappen vertegenwoordigd. Op de LWK in januari startten De Roersoppers 40 maal. De medaillebuit was 3xgoud, 6xzilver en 4xbrons.

In Leiden hielden Richard Hubers en Jeroen Moors de Roersoppers-kleuren hoog tijdens wedstrijden voor de beste 18 zwemmers van de Speedo-voorrondes. Richard eindigde op een 5e, 11e en 12e plaats, Jeroen kwam tot de 7e en 9e plaats.

In de zomer werden sinds lange tijd de LKA door omstandigheden in het buitenbad van Blerick gehouden. Het 50m bad van Maastricht is gehalveerd en in Kerkrade waren werkzaamheden. Onze 41 starts werden omgezet in 25 medailles: 8xgoud, 13xzilver en 4xbrons. Hierbij moet zeker vermeld worden dat de meisjesploeg op de 4x100m wisselslag met Emmy Slabbers, Maud en Wieke Bos en Eefje Smeets boven zichzelf uitstegen door van de 5e inschrijftijd verrassend als 2e te eindigen. Voor het eerst in de geschiedenis van De Roersoppers behaalde een meisjesploeg een medaille op een Limburgs kampioenschap.

14 dagen later vonden de LKB in Weert plaats. 40 maal kwam een Roersoppers aan de start. Limburgs B-kampioen werden Loes Vestjens, Tim en Dick Mulder en Emmy Slabbers. Verder gingen nog 5 zilveren en 3 bronzen medailles mee naar de Roerstreek.

Maud Bos startte in Eindhoven tijdens de NK op de 50m en 100m schoolslag. Zij kon hier geen potten breken en eindigde in de achterhoede, maar de Olympische gedachte dat deelnemen belangrijker is dan winnen is hier zeker op z’n plaats.

De laatste kampioenschappen die in de zomermaanden plaatsvonden waren de Speedo-finales te ‘s- Gravenzande. In een geweldige sfeer zwom Jeroen Moors naar een verdienstelijke 11e plaats op de 100m rugslag en kwam Richard Hubers 4 maal aan de start, waarbij hij zijn beste prestatie leverde op de 100m vlinderslag door als 4e te eindigen.

De medailles werden hier uitgereikt door o.a. Pieter van den Hoogenband. En wie stond als eerste van alle deelnemers met deze geweldenaar op de foto…….natuurlijk Richard van De Roersoppers.

Eind november werd Wieke Bos Limburgse Sprintkampioen op de 50m vlinderslag bij de meisjes onder 15 jaar en werden Bas Buurman, Patrick en Jeroen Moors en Dick Mulder Limburgs kampioen op de 4x50m schoolslag onder 11 jaar.

De Roersoppers eindige bij deze Limburgse Pupillen Clubkampioenschappen op een prachtige 3e plaats, waarmee we hebben laten zien over genoeg goede jeugdzwemmers te beschikken.

De jaarlijkse clubkampioenschappen leverde weer vele kampioenen op. De Algeheel Clubkampioen werden Wieke Bos en de jonge veelbelovende Patrick Moors.

Naast al deze goede individuele prestaties, geleverd op de kampioenschappen, mogen we zeker de andere, minder getalenteerde wedstrijdzwemmers niet vergeten te vermelden. Zij zorgen er mede voor dat De Roersoppers een hecht team kan presenteren dat de strijd aandurft met andere verenigingen. Zij zijn het gezicht van de beste, leukste, gezelligste, fijnste zwemclub van de Roerstreek en omgeving.

Sinds 1994 acteren wij in de Landelijke C-competitie, meestal in de onderste regionen.

1998

In 1998 presteerden wij buitengewoon goed door van de 60 ploegen op de 30e plaats te eindigen, met in de laatste competitiewedstrijd zelfs een ongekende 16e plaats. Of dit kwam door het in het vooruitzicht gestelde gezellige samenzijn met brunch is niet bekend, maar we hebben laten zien waartoe we met deze groep in staat zijn.

In de Limburgse competitie konden wij weer een promotie naar de hoogste afdeling bijschrijven. Hierbij dient opgemerkt dat wij er in 1999 weer uitvliegen; we zijn nl. te klein voor de A-afdeling en te groot voor de B-afdeling.

De Speedo-zwemmertjes, in 1998 de jaargangen 1986, 1987, 1988 en 1989, konden weer wedstrijdervaring opdoen bij de Speedojaargangwedstrijden. Bij de SpeedoClubMeet zwemmen zij in teamverband, de gezwommen tijden tellen dus voor de vereniging. De Roersoppers eindigden provinciaal op een prachtige derde plaats achter Sg Hellas/KZ uit Sittard/Kerkrade en Mosa Regio uit Venlo/Blerick.

Voor de tweede maal op rij bereikte onze jongste wedstrijdgroep een mooie 3e plaats tijdens de Limburgse Estafette Kampioenschappen. Dit maal achter Sg Hellas/KZ en ZON/S&S uit Heerlen/Hoensbroek.

Individueel zwommen dit jaar slechts enkele Roersoppers op het hoogste niveau, de Nationale Kampioenschappen. Patrick Moors hield onze club hoog bij de Speedo-finales in Dordrecht, maar kon daar geen potten breken. Maud Bos had enkele starts op de Nationale Sprintkampioenschappen, terwijl haar jongere zus Wieke op de Nationale Zomerkampioenschappen drie maal startte met daarbij een verrassende plaats in de B-finale van de 200m vlinderslag bij de dames.

Meer succes was er op de diverse Limburgse Kampioenschappen. Limburgse titels werden in de wacht gesleept door: Wieke Bos 10 maal, Maud Bos 3 maal, Jeroen Moors 2 maal en Joep Janssen, Gaby Braun en Corné van de Pol ieder 1 maal. Verrassender waren de tweede plaatsen van Richard Hubers en Ruud Mestrom en zeker de derde plaats van Loes Vestjens.

In 1999 hebben de startvergunninghouders van De Roersoppers deelgenomen aan 21 wedstrijden.

Er werden 4 wedstrijden in de landelijke C-competitie gezwommen. De ploeg eindigde op de 47e plaats en handhaafde zich in hiermee in de C-afdeling. Landelijk gezien betekent dit dat de Roersoppers bij de beste 100 ploegen van Nederland behoren.