Gemeente Roerdalen draagt Apollocomplex over aan Laco Nederland

Op 1 februari 2018 heeft de gemeente Roerdalen exploitatie van het Apollocomplex in Melick overgedragen aan Laco Nederland. Met deze mijlpaal komt een eind aan een tijd van onzekerheid over het voortbestaan van dit sportcentrum. Met de overdracht zijn zwemwater, een binnensportaccommodatie en een brede maatschappelijke voorziening gegarandeerd voor de komende twintig jaar. Om de overdracht te vieren ontvangen alle bezoekers van het Apollocomplex in de eerste week van februari een leuk presentje van de nieuwe exploïtant.

Renovatieplan
Verenigingen, gebruikers en gasten van het Apollocomplex zullen niet meteen iets merken van de overgang naar Laco. “Alle activiteiten gaan tot de zomervakantie ongewijzigd door,” aldus directeur Bert Lavrijsen van Laco Nederland. “Wij gebruiken die tijd om te werken aan een renovatieplan. Ook organiseren we binnenkort een avond voor verenigingen, gebruikers en inwoners van Roerdalen om in beeld te brengen waar zij behoefte aan hebben. Verder gaan we samen met Stichting Vitaal Roerdalen aan de slag met het horecagedeelte. Dit moet een brede maatschappelijke voorziening, oftewel hotspot worden voor ontmoeting, sport, recreatie en activiteiten die de vitaliteit van de bezoekers vergroten.”

Vertrouwen
Wethouder Jan den Teuling: “Ik ben blij dat we dit samen hebben bereikt. Trots ook op Stichting Vitaal Roerdalen en het platform Zwemmend Roerdalen die zich zo hebben ingezet voor het behoud van het Apollocomplex. De gemeente heeft vertrouwen in Laco Nederland dat ruim 45 vergelijkbare accommodaties exploiteert. Laco Nederland gaat in nauwe samenwerking Stichting Vitaal Roerdalen zorgen voor een bruisende accommodatie. Het Apollocomplex gaat weer een belangrijke ontmoetingsplek in Melick worden. Zo geeft de gemeente Roerdalen samen met inwoners en ondernemers concreet invulling aan het accommodatiebeleid.”
Op de foto van links naar rechts: Leo Tillmans van Stichting Vitaal Roerdalen, Cor Snoeijs van Stichting Vitaal Roerdalen, wethouder Jan den Teuling, de mascotte van Laco Nederland, directeur Bert Lavrijsen van Laco Nederland en vestigingsmanager Errol van Kempen.

About the Author

Leave a Reply

*